Седмиот ден на младите од Азија ќе се одржи во Индонезија во 2017 година

Седмиот ден на младите од Азија ќе се одржи во Индонезија во 2017 година, објави надбискупот на Бомбај, кардинал Освалд Грацијас, преседател на Сојузот на азиските епископски конференции. На крајот на завршното славење на 17 авуст 2014 година во светилиштето Хаеми, кое го предводеше папата Фрањо, индискиот кардинал му заблагодари на Папата, које „вистински, грижлив и великодушен татко“, за предоводењето на славењето, на организаторите и на сите кои придонесоа за успехот на Денот на младите од Азија, кој се одржа во Кореја.

РВ/Д.И.

Категорија: Свет

За авторот