Прославен празникот Воскресение Христово во Битола

Прославен празникот Воскресение Христово во Битола

На празникот Воскресение Христово, 4 април 2021 година во Католичката црква „Пресвето Срце Исусово“ во Битола, о. Марјан Ристов, бискупски канцелар служеше свечена света Литургија, на кој присуствуваа верници од парохијата. На почетокот од Литургијата о. Марјан Ристов ги пренесе поздравите на бискупот Стојанов.

На светата Литургија присуството на верниците беше со строго придржување на мерките за заштита од ширење на коронавирусот.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија
Ознаки Битола

За авторот