Прославен патрониот празник Свети Климент Охридски во Стојаково

Патрониот празник Свети Климент Охридски во Стојаково свечено е прославен со света Литургија во понеделник 8 декември 2014 година, на која о. протоереј ставрофор Георги Трајков проповедаше за животот и делото на Свети Климент Охридски.

На Литургијата сослужува повеќе свештеници од Апостолскиот егзархат во Македонија, а сестрите Евхаристинки од Гевгелија со нивното пеење го збогатија литургиското славење.

На крајот од Литургијата о. Тома Ангелов ги пренесе поздравите на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов и заблагодари на присутните свештеници и верниците за нивото присуство.

Потоа следуваше благослов на славскиот колач и заедништво во дворот на Црквата.

к.мк/го*ко

Категорија: Македонија

За авторот