Прославен патрониот празник во Бистренци

Прославен патрониот празник во Бистренци

На 25 април 2021 година со света Литургија е прославен патрониот празник на црквата „Свети Јосиф“ во Бистренци, Демир Капија, од каде беа упатени молитви до Јосиф за заштита на целиот наш народ, за семејствата, за медицинскиот персонал, за потребите на Црква и секој поединец. Светата Литургија ја служеше о. Димитар Ташев.

Поради ситуацијата со пандемијата Ковид19 свеченоста се одржа со придржување на препораките од страна на надлежните власти.

На тој начин црквата во Бистренци го прослави својот патрон во годината, која Светиот Отец, папата Фрањо ја прогласи година за Година на свети Јосиф.

Свети Јосифе, моли се за нас!

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот