Прославен паторниот празник на црквата во Богданци

Прославен паторниот празник на црквата во Богданци

На 24 мај 2021 година на патрониот празник на парохиската црква „Свети кирил и Методиј во Богданци се служеше света Литургија, која ја предводееше о. Тома Ангелов во сослужение на о. Димитар Ташев, кој во оваа прилика одржа и пригодна проповед.

На светата Литургија покрај верниците од Богданци присуствуваа чесните сестри Евхаристинки од Гевгелија, како и верници од околните места.

По заршувањето на светата Литургија во дворот на Црквата верниците останаа во заедништво и разговор.

Категорија: Вести, Македонија

За авторот