Предизвикот Паљурци

Паљурци, самото спомнување на најголемото македонско светилиште е предизвик, а кога ќе се спомне дека треба да се поработи околу темелите на Католичката црква свети Ѓорги во Паљурци тогаш тоа е задоволство, па дури и во ден кога врне. Така беше и во сабота на 20 февруари. Насмеани и ведри лица подготвени да жртвуваат од своето време, труд, а воопшто не е претерано ако кажеме и напор, не едноставно да се стигне до горе…

Некогаш светиот Апостол Павле доаѓал на одмор во оваа од Бога дадено место, денес е потребно многу труд и напор да се обнови сјајот на Паљурци. Волонтерите од парохијата Радово, свештениците и верниците заедно го започнаа одот кон таа цел. Ги имаше од сите возрасти. Со сигурност Бог стоструко ќе им врати за доброто кое го направија.

з.и.с. 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцјата на Католици.мк
Категорија: Македонија

За авторот