Поштенски марки со папата Фрањо

Ватикан, 19.4.2013 /к.мк/ – Ватикан, Аргентина и Италија за првпат на 2 мај ќе издадат поштенски марки со ликот на папата Фрањо. Ќе имаат номинална вредност од 70 односно од 85 центи како и поштенски марки од 2 евра, 2,50 евра и освен ликот на Папата ќе бидат претставени и клучевите на свети Петар. Поштенските марки ќе се појават истовремено во Ватикан, Рим и Буенос Аирес, но со различни национални ознаки.

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<