Почина сестра Розалија Ташева

Почина сестра Розалија Ташева

Во утринските часови во недела 14 август 2022 година во Битола, поткрепена со светите Тајни почина сестра Розалија Ташева. Погребот ќе се изврши во вторник 16 август 2022 година во Скопје.

Сестра Розалија (Слава) Ташева е родена на 26 август 1944 во Радово. На 1 мај 1964 година во Белград го започнува новицијатот во Дружбата Ќерки на Христијанската Љубов – Усмиленки. Во духот по харизмата на свети Винко Павелски му служеше на Бога во оваа монашка заедници и тоа во Миренски град кај Нова Горица – Словенија, Менгеш – Белград Србија, Скопје и Битола каде што и почина.

Нека почива во мир. Амин.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот