Поставена спомен плоча во Бискупската резиденција по повод посетата на папата Фрањо

Поставена спомен плоча во Бискупската резиденција по повод посетата на папата Фрањо

По завршувањето на Консулторскиот совет во просториите на Епископската резиденција во Скопје на 8 јули 2020 година епископот Стојанов ја откри благословената спомен плочата по повод посета на папата Фрањо на бискупската резиденција, за време на неговото 29 Апостолско патување во Македонија кое се случи 7 мај 2019 година.

На плочата на латински и македонски јазик стои: На возвишениот гласник на мирот Римскиот Првосвештеник папата Франциск по повод Апостолската посета на Р. Македонија во оваа бискупска резиденција Бискупот Киро со клерот благодарно му оддаде чест на 7 мај 2019 лето Господово.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот