Папата Фрањо и новите кардинали го посетија Бенедикт XVI

Папата Фрањо и новите кардинали го посетија Бенедикт XVI

Новите кардинали и папата Фрањо по завршувањето на конзисториумот го посетија почесниот папа Бенедикт XVI

Папата Фрањо во сабота 5 Октомври 2019 година во базиликата Свети Петар во Ватикан за време не шестиот јавен конзистоирум на тринаесет нови кардинали им го предаде кардиналскиот шешир.

По завршување на конзисториумот папата Фрањо и новите кардинали се упатија во манастирот Матер Еклесија, каде што престојува почесниот папа Бенедикт XVI.

Во кратката средба почесниот папа Бенедикт XVI ги потсети новите кардинали на важноста да бидат верни на папите, а потоа ги благослови.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот