Папата повторно ги повика верниците да молат Бројаница

Папата повторно ги повика верниците да молат Бројаница

Во средата на 10 октомври 2018 година, на крајот од Генералната аудиенција, папата Фрањо го повтори својот повик до верниците во текот на богородичниот месец октомври да молат Бројаница.

Месец октомври е посветен на мисиите и на молитвата света Бројаница. Предраги, молејќи Бројаница влијаете на заговорот на Блажена Дева Марија за секоја ваша потреба и за Црквата, за да биде се повеќе света и мисионерска, обединета во чекорењето по патиштата на светот и сложна во носењето на Христос до секој човек, рече Папата на крајот од Генералната аудиенција во Ватикан.

Ика/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот