Папата напиша Твитер порака за Недела на морето

Папата напиша Твитер порака за Недела на морето

На денот кога на сите краишта од светот се слави и мисли на морето, тоа бесконечно сино злато, пречесто подложено на загадување и разни врсти злоупотребо, посебно на штета на оние кои работат на него, стои во Твитер пораката на папата Фрањо

Денес се одбележува Недела на морето, посветена на морнарите и рибарите. Се молам за нив и нивните семејства и ги поттикнувам сите да ги вложат сите напори како би ги заштитиле и зачувале нивните човечки права – истакна Папата, а за неправдата, често ги поттикнува сите луѓе да не се плашат да пријават и да се ангажираат во заедничката работа како би се изградило општо добро и нов хуманизам на работата, да се промовира работа која го почитува достоинството на човекот и која не гледа само на заработка или производни потреби, туку која промовира достоинствен живот, знаејќи дека доброто на човекот и доброто на претпријатието одат со ист чекор.

Ватикан њуз/к.мк

 

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот