Папата донираше електричен велосипед

Папата донираше електричен велосипед

Папата Фрањо на Италијанската организација Unitalsi го донираше својот електричен велосипед.

Електричниот велосипед  на познатиот италијански бренд Пјаџо ќе се продава на доброотворна аукција, а добиените средства организацијата Unitalsi, која помага во превоз на болни во меѓународните ходочаснички центри, ќе ги употреби за финансирање на ходочастие на малите онколошки болни од римската клиника Џемели во Лурд.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот