Папата ги повика верниците да се молат за него и за почесниот папа Бенедикт XVI

Папата ги повика верниците да се молат за него и за почесниот папа Бенедикт XVI

На крајот од Генералната аудиенција во среда 20 февруари 2019 година Светиот Отец ги повика верниците да молат за него и неговата служба и во молитвите да се спомнат и на почесниот папа Бенедикт XVI

„Во петок ќе го прославиме празникот Катедра на свети Петар апостол. Молете за мене и мојта служба, исто така и за папата Бенедикт XVI, за да можам секогаш и насекаде да ги зацврстувам браќата во верата“, рече Папата на крајот од аудиенцијата.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот