Папата: Вакцините се клучното средство во борбата против пандемијата

Папата: Вакцините се клучното средство во борбата против пандемијата

„Сите сме повикани да се бориме против пандемијата, а вакцините се клучното средство во таа борба,“ истакна Папата во пораката објавена на социјалната мрежа Твитер на 7 април.

„На сите, а посебно на најслабите е потребна помош. Само заедно можеме да изградиме поправеден и поздрав свет. „Сите сме повикани да се бориме против пандемијата, а вакцините се клучното средство во таа борба,“ стои во пораката на Папата на Твитер.

к.мк

 

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот