Панама: Интернет страницата за денот на младите е онлајн

Панама: Интернет страницата за денот на младите е онлајн

Светскиот ден на млади во Панама 2019 ја доби својата официјална интернет страница. Надбискупот на Панама, Хозе Доминго Улоа Мендиета во понеделник 31 јули 2017 година официјално ја пушти во употребаа интернет страницата за Светскиот ден на млaди во Панама. На неа заинтересираните можат на пет јазици да се информираат за настаните.

Бискупот Улоа објасни дека „интернет страницата одговара на прашања на млaдите поклоници за нивното патување во Панама. Со отворањето на www.panama2019.pa веднаш ќе бидете поздравени со порака од папата Фрањо.

РВ/к.мк

Категорија: Вести, Свет

За авторот