Објавен датумот за Светскиот ден на млади во Краков

Следниот Светски ден на млади ќе се одржи од 25 јули до 1 август 2016 во Краков. Ова е објавено во недела 3 ноември од страна на организаторите. Организацискиот одбор е под водство на архиепископот од Краков и поранешен секретар на папата Иван Павле ll, кардинал Станислав Џивиш. При тоа претставена е официјалната интернет страна, која гласи krakow2016.com.

го*ко

Категорија: Свет

За авторот