Најголемата среќа во мојот живот е кога го запознав Исус Христос

Верувам во тоа дека Исус воскреснал. Христијанството не е ништо друго туку сигурност во Исусовото воскресение.

„Го запознав Исус Христос во 1994 година и тоа беше најголемата среќа во мојот живот“ изјавил фудбалскиот тренер на Португалија Фернандо Сантос.

Тренерот на Португалија тоа го кажал во разговор за еден португалски портал. Објаснил и што е она најважното во верата за него.

„Верувам во тоа дека Исус воскреснал. Христијанството не е ништо друго туку сигурност во Исусовото воскресение. Како што вели свети Павле: Ако Христос не воскреснал залудно е нашето проповедање, залудна и верата ваша, објаснил фудбалскиот тренер и додава:

„Верата не треба да се комплицира. Исус е жив! Верувам во воскресението дека овој живот е само минлива етапа и смрт нема. А Исус е меѓу нас, насекаде.“

Сантос е тренер на португалската фудбалска репрезентација од септември 2014 година и го освои Европското фудбалско првенство во Франција.2016 година

Битно.нет/к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Сведоштва, Свет

За авторот