Најава: Архиерејска Литургија во Радово по повод празникот Свети пророк Илија

Најава: Архиерејска Литургија во Радово по повод празникот Свети пророк Илија

На патрониот празник на парохијата „Свети пророк Илија“ – Радово, 2 август 2018 година со почеток во 10.00 часот Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и епарх Струмичко – скопски ќе служи света архиерејска Литургија во заедништво со свештеници од Струмичо – сопската епархија и Скопска биксупија.

По завршувањето на светата Литургија владиката Стојанов ќе го благослови заедничкото Агапе, кое го подговуваат одборниците при парохијата во Радово.

Во деновите пред празникот има можност за света Исповед во црквата.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот