Молитвена накана на папата Фрањо за месец јули

Молитвена накана на папата Фрањо за месец јули

Во видео пораката за месец јули, папата Фрањо сака да се моли за оние кои се одалечиле од верата:

                                                  * * * * *

Никогаш да не заборавиме дека нашата радост е Исус Христос – неговата верна и неисцрпна љубов. Кога христијанинот станува тажен, тоа значи дека се одалечил од Исус. Но, тогаш не смееме да го оставиме сам! Треба да му ја понудиме христијанската надеж – со свои зборови – да, но уште повеќе со своето сведоштво, со својата слобода и својата радост“ (папа Фрањо, Ангел Господов, плоштад Свети Петар, Трета Недела од Божиќниот пост, 15 декември, 2013 година)

„Да молиме нашите браќа и сестри кои заскитале од патот на верата, преку нашата вера и сведоштвото на Евангелието, повторно да ја откријат убавината на христијанскиот живот“ – стои на крајот од видео пораката на Папата за јули.“

РВ/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот