Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за месец февруари 2023 година

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за месец февруари 2023 година

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец февруари 2023 година е посветена на духовните звања, а гласи:

Господ Бог на оние кои ги повика да му служат во Црквата

нека им помогне да растат во љубовта

и верно да служат на Христос

и да бидат пример за нови духовни звања.

Нека ги отвори срцата на момчиња и девојки,

повикувајќи ги да служат како свети свештеници, ѓакони, сестри,

со љубов посветувајќи го својот живот

на Бога и Божјиот народ и неговите духовни потреби.

Категорија: Вести, Македонија

За авторот