Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за ноември 2023 година

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за ноември 2023 година

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец ноември 2023 година е посветена За искоренување на сиромаштијата, а гласи:

Господ да ја излее Својата благодат врз сиромашните, децата погодени од неухранетост, невработените, оние кои се без здравствена заштита, без дом, храна и огрев.

Господ нека ги поттикне нашите срца да бидеме отворени и чувствителни на нивните потреби и да им помогнеме со нашите дарови. Да не го вртиме погледот на другата страна, туку да ги погледнеме во очи и да го препознаеме Христос, кој е во нив и со нив.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот