Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за март 2023 година

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за март 2023 година

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец март 2023 година е посветена за болните, посебно фокусирајќи на оние кои боледуваат од канцер и други тешки и неизлечиви болести, а гласи:

Да го молиме Семоќниот Бог за болните,

посебно за оние кои боледуваат од тешки и неизлечиви болести,

луѓето кои поминуваат низ тежок период од животот.

Господ Бог нека им даде храброст и сила,

трпение и разбирање,

за да не паднат во очај.

Молиме за нивно телесно и духовно оздравување.

И покрај болките и неволјите

нека продолжат да гледаат

на животот со надеж

на подобро утре

и свесност дека Бог е во нивните страдања.

 

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот