Мајка Тереза: Да се сакаат оние кои ни се блиски

Лесно е да се сакаат луѓето кои се далеку, но не секогаш е така лесно да се сакаат оние кои живеат со нас или се блиску до нас. Не се согласувам дека сѐ што треба да правиме, треба да го правиме во голем стил. Љубовта треба да започне со една личност. За да сакате некој човек, мора со него да станете блиски. Секој има потреба од љубов, секој треба да знае дека е сакан и вреден за Бог.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцјата на Католици.мк

За авторот