Како да имаме „среќна година“

Како да имаме „среќна година“

Можно е добра година да ни биде како пример и годината во која ни се случила  сериозна болест.

Добра година за еден христијанин е онаа во која радостите и тагите ни помогнаа уште повеќе да го сакаме Бога. Добра година за христијанинот не е таа што е исполнета, со претпоставки дека тоа е можно, со среќа што е надвор од Бога.

Добра година е онаа во која подобро сме му служеле на Бога и на другите, иако можеби имало низа несреќи во човечкиот план. Можно е добра година, на пример, да биде онаа во која се појави сериозна болест, скриена или непозната со години, ако знаеме како да се посветиме себеси и на оние околу нас во таа болна прилика. Секоја година може да биде „среќна година“ ако ги користиме милостите што Бог ги чува за нас и што дури и најголемата несреќа може да ја претвори во добро.

Битно нет/к.мк

Категорија: Вера, Духовност

За авторот