Здравствената сосојба на Папата е добра

Здравствената сосојба на Папата е добра

Папата ноќта ја мина мирно. Утрово појадуваше, читаше весници и направи прошетка. Резултатите од рутинските медицински прегледи се добри.

Постоперативниот третман на папата продолжува добро откако тој беше хоспитализиран во неделата попладне во Римската болница Цемели за операција на дебелото црево. – изјави директорот на ватиканскиот прес-центар Матео Бруни во вторник 6 јуни 2021 година.

„Неговата Светост папата Фрањо – стои во соопштението – ноќта ја мина мирно. Утрово појадуваше, читаше весници и направи прошетка. „Постоперативниот период тече нормално“, додаде Бруни, врз основа на информациите на лекарите кои го лекуваат Папата. Резултатите од рутинските медицински прегледи се добри“.

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот