Заврши 7. Светски Конгрес на Радио Марија

Заврши 7. Светски Конгрес на Радио Марија

Од 12 до 17 октомври во Колеваленца, Италија се одржа 7. Светска конференција на Радио Марија на тема: „Радост за евангелизација“. На конференцијата учество зеде и директорот на Радио Марија Македонија о. Гоце Костов, кој оствари средби со претставници од Светското семејство на Радио Марија, како и со претставници на Радио Марија од други држави.

На средбата беа разгледани новите технолигии и средства за евангелизација, медиумите и младите, а стана збор и за работата на Светското семејство на Радио Марија во наредните три години. Исто така оваа средба беше можност за размена на искуства, меѓусебно запознавање и заедничка молитва.

Конференцијата заврши со Генералната аудиенција во среда со папата Фрањо на плоштадот Свети Петар во Ватикан.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот