Деканска посета во Нова Маала

Деканска посета во Нова Маала

Во недела 27 март 2022 година на Крстопоклона недела, во склоп на Синодалниот од, парохијата Успение на Пресвета Богородица во Нова Маала ја посетија отец д-р Зоран И. Стојанов, парох во Радово и декан на Деканатот Свети Кирил и Методиј и отец Марјан Ристов, канцелар и епархиски економ и во таа прилика во заедништво со парохот о. Спасо Ристов служеа света Литургија. За време на светата Литургија проповед одржа деканот о. д-р Зоран И. Стојанов.

Потоа следуваше административниот дел од посетата, која помина во пријатна и срдечна атмосфера. По завршувањето на официјалниот дел од деканската посета следуваше заедничко агапе.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот