Во Струмица се одржа работен состанок на свештениците од Струмичко – скопската епархија

Во Струмица се одржа работен состанок на свештениците од Струмичко – скопската епархија

Во понеделник 9 март 2020 година во просториите на Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ се одржа работен состанок на свештениците од Струмичко – скопската епархија.

На почетокот од состанокот о.Марјан Ристов ги пренесе поздравите на епископот Стојанов, како и желбите за успешна работа.

На овој состанок беа разгледани богослужбени текстови поврзани со Страсната седмица и Велигденското славење.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот