Видео: Сподели патување

Видео: Сподели патување

Филипинскиот кардинал Луис Антонио Тагле, претседател на Каритас Интернационалис, испрати видео порака по повод кампањата на Каритас „Сподели патување“,чија цел е промовирање на културата на средба и да се поттикнат луѓето со отворени срца и ум да ги прифатат мигрантите и бегалците. ОВаа кампања папата Фрањо официјално ја отвори на 27 септември за време на Генералната аудиенција.

Во видеото можете да ја погледнете пораката на кардиналот Тагле, поврзана со бегалците и мигрантите.

к.мк

 

Категорија: Вести, Свет

За авторот