Видео: Воздигање на Апостолскиот егзархат во Епархија

Видео: Воздигање на Апостолскиот егзархат во Епархија

Католици.мк ви го презентира моментот кога беше објавена веста дека Апостолскиот егзархат во Македонија се воздигнува во Епархија, со наслов „Успение на Пресвета Богородица Струмица-Скопје“.

Веста беше обајвена на 31 мај во просториите на Бискупската резиденција во Скопје од страна на монс. Анселмо Гвидо Пекорари, Апостолски нунциј во Република Македонија во присуство на монс. Киро Стојанов и свештенството од Македонија.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот