Божиќна света Миса во Велес

Божиќна света Миса во Велес

На 24 декември 2016 година во католичка капела „Безгрешно зачнување на Пресвета Богородица“ во Велес е прославен празникот на Христовото Рождество-Божиќ.  Светата Миса ја предводеше дон Јошт Мезег, капелан во парохијата „Пресвето Срце Исусово“ – Скопје,.

На светата Миса покрај верниците од Велес присуствуваше и сестра Ангелина Јаковиќ, од Дружбата Ќерки на Божјата љубов.

По завршувањето на Мисата верниците се задржаа во заедништво, честитајќи си го меѓусебно празникот на Раѓањето Христово.

РВ/к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма за умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Вести, Македонија
Ознаки Божиќ, Велес, Миса

За авторот