Бискупот Стојанов во Бискупската резиденција го прими господин Флоријан Шкунца

Бискупот Стојанов во Бискупската резиденција го прими господин Флоријан Шкунца

Бискуп Стојанов во раните утрински часови ја предводеше светата Миса во Бискупската резиденција во Скопје на која присуствуваше господин Флоријан Шкунца, одговорен за членовите на Маријиното дело – фоколарини на овие наши простори, а придружуван од членовите на Маријиното дело во Скопје.

После светата Миса бискуп Стојанов се задржа во братски и пријателски разговор со членовите на Марииното дело и а во една пријатна атмосфера со господин Шкунца се присетија на годините од крајот на осумдесетите и почетокот на деведесетите години од кога датира и нивното познанство.

Во текот на разговорот разменија мислење за состојбата на Марииното дело на овие простори како и за Црквата во Македонија и придонесот на Марииното дело од нивното доаѓање во Македонија. Доаѓањето на првото Семејство Мариино дело во Скопје, отворањето на Женскиот Фоколар, а воедно беа разменети и некои идеи за во иднина, препуштајќи ги на Божјата провидност и дејствувањето на Светиот Дух.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот