Бискупот Стојанов присуствува на Генералната аудиенција во Рим

Бискупот Стојанов присуствува на Генералната аудиенција во Рим

Во среда 29 март 2023 година Скопскиот бискуп и Струмичко  – скопски епарх монс. Киро Стојанов присуствуваше на Генералната аудиенција на плоштадот Свети Петар во Рим, на која папата Фрањо продолжи со серијата катехези за ревноста во евангелизацијата. Во придружба на бискупот Стојанов беше поранешниот претседател Ѓорги Иванов и 50-тина лица кои ја поминале Школата за млади лидери.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот