Бискупот Стојанов го прими директорот на Хрватски Каритас фра Томислав Главник

Бискупот Стојанов го прими директорот на Хрватски Каритас фра Томислав Главник

Во петоок 29 декември 2023 година во бискупската резиденција на Водно, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов, кој воедно е и претседател на Македонски Каритас го прими директорот на Хрватски Каритас, фра Томислав Главник ОФМ Конвентуалец, кој беше придружуван од директорот на Македонски Каритас протојереј ставрофор отец д-р Зоран И. Стојанов.

На средбата епископот Стојанов го запозна со животот и активностите на Црквата во Македонија, а потсети и на добрата соработката со Католичката црква во Хрватска. Воедно заблагодари за поддршката на Хрватскиот Каритас, кој ја дава на Македонски Каритас.

Претходно директорот на Македонски Каритас протојереј ставрофор отец д-р Зоран И. Стојанов му ги претстави на фра Томислав Главник проектните активности на Македонски Каритас.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот