Бискупот Киро Стојанов го прими претставникот на Фондацијата Конрад Аденауер

На 26 април 2016 во просториите на бискупскиот ординаријат во Скопје бискупот Стојанов го прими претставникот на Фондацијата Конрад Аденауер во Македонија г-дин Јоханес Реј.

Во искрена и пријателска атмосфера стана збор за долгогодишната и плодна соработка помеѓу Католичката црква во Република Македонија и Фондацијата Конрад Анденауер на полето на меѓурелигиската соработка.

Бискупот Стојанов ја изрази својата благодарност до Фондацијата и за целиот придонес што фондацијата го дава во изминатите години на полето на меѓурелигискиот дијалог како и надежта дека Фондацијата и во иднина ќе продолжи да дава придонес на ова полето.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Македонија

За авторот