Tag "Фуего"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо жали за жртвите од ерупцијата на вулканот „Фуего“

Во телеграмата која ја потпиша Папскиот државен секретар кардиналот Пиетро Паролин, на сите кои ги погоди таа природна катастрофа, папата Фрањо моли за даровите на солидарност, духовен мир и христијанската