Tag "Филипините"

Врати се на почетна
Вести Свет

Филипинските епископи повикаа на молитва и пост

Епископите повикаа на пост и молитва „за сите оние кои го нагрдиле Божјото свето Име, оние кои клеветеле и лажно сведочеле и оние кои сториле убиства или оправдувале убиства како

Вести Свет

По осум месеци епископот се врати во својата уништена катедрала

Епископот Едвин де ла Пења рече дека првата цел по ослободувањето на окупираните делови на Марави е „обновата на христијанската заедница и добрите односи со муслиманите“, а потоа обнова и

Вести Свет

Безгрешното зачнување на Богородица стана државен празник

Филипинските католици ја поздравуваат одлуката на претседателот на Родриго Дутерте