Tag "социјални комуникации"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Да не дозволиме младите да станат „социјални пустиници“

Во пораката за Светскиот ден на социјални комуникации папата Фрањо поттикнува на исправна употреба на мрежите и предупредува на опасноста на која се изложени најслабите лица и новите генерации. Поради

Ватикан

Папата: Комуникацијата треба да гради мостови

Комуникацијата треба да гради мостови, да лечи рани и да допре до срцата на многу луѓе – порача папа Фрањо во пораката за 50 Светски ден на социјалните комуникациите

Ватикан

Монсињор Вигано: За пренесување на милосрдието е потребен јазикот на срцето

Да се соопштува милосрдието преку зборови, молчење, слики, преку застапништвото на срцето. Со таа скица, во прес-центарот на Светиот Престол