Tag "монс. Стојанов"

Врати се на почетна
Македонија

Кардинал Паролин се сретна со Богопосветените лица во Македонија

Во петок, 18 март, државниот секретар на Светиот Престол, кардинал Паролин во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје имаше средба со свештениците,

Македонија

Кардиналот Паролин се сретна со премиерот Димитриев

Во петокот 18 март во Владата на Република Македонија се одржа официјална средба на државниот секретар на Светиот Престол, кардинал Пиетро Паролин со претседателот на Владата на Република Македонија Емил

Македонија

Кардинал Паролин ja благослови бискупската резиденција во Скопје

Во петокот, 18 март 2016 година државниот секретар на Светиот Престол кардинал Пиетро Паролин ја благослови и ја инаугурираше новата бискупска резиденција

Македонија

Државниот секретар на Светиот Престол кардинал Пиетро Паролин пристигна во Македонија

На 17 март 2016 година во касните вечерни часови државниот секретар на Светиот Престол кардинал Пиетро Паролин пристигна со лет на Алиталиа на аеродромот „Александар Македонски“ во Скопје.

Македонија

Државниот секретар на Светиот Престол кардинал Пиетро Паролин во посета на Македонија

Државниот секретар на Светиот Престол Неговата Еминенција Пиетро кардинал Паролин на 18 и 19 март 2016 година ќе биде гостин на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов

Македонија

Бискупот Стојанов зеде учество на Бискупската Конференција

Од 14 до 16 март 2016 во Суботица, Република Србија се оджува Пролетната сесија на Меѓународната Бискупската Конфренција – „Свв. Кирил и Методиј“, во која покрај Н.В. Преосвештенство д-р Киро

Македонија

Крстен Пат на Скопската планина Водно

Во саботата на 12 март 2016 година во утринските часови Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов ја предводеше побожноста Крстен Пат

Македонија

Духовна обнова: „Великиот пост во Годината на милосрдието“

Во просториите на парохијата „Свети пророк Илија“ – Радово на 22 февруари 2016 година се одржа месечна духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија

Македонија

Струмица: Промовирана книгата „Црквата во служба на човекот“ од бискупот монс. д-р Киро Стојанов

Во недела 21 февруари 2016 во салата на парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица е промовирана книгата „Црквата во служба на човекот“ од Скопскиот бискуп

Македонија

Бискупот Стојанов ја прими амбасадорката на ОБСЕ во Македонија

На 17 февруари 2016 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов ја прими во посета новата водителка на мисијата ОБСЕ во Македонија амбасадорката Нина Сумаленен.