Tag "мистичарка"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Света Тереза Авилска

„Нека ништо не те збунува, ништо да не те уплаши! Сѐ поминува; Бог не се менува – останува секогаш ист. Трпеливоста сѐ постигнува.

духовнитекстови Сведоштва Свет

Магдалена Горник – словенска мистичарка која 47 години живее без храна

Живеела без земска храна, ги имала на себе Христовите рани и на Бог му пренесувала надомест за сите навреди кои му се нанесуваат.