Tag "мисонери"

Врати се на почетна
Вести Свет

Во 2021 година се убиени 22 мисионер

Според податоците кои ги собра Агенцијата Фидес африканските земји за жал предничат во светот по бројот на убиените мисионери. После тој континент следат Америка, Азија и Европа. Од 2000 до

Ватикан Вести

Сите христијани се повикани да го навестуваат Евангелието

Папата Фрањо во попладневниот говор во недела 15 јули 2018 година на плоштадот Свети Петар во Ватикан, зборуваше за Евангелието од денешната Литургија, кое се концентрира на мисионерскиот стил, кој