Tag "Истанбулска конвенција"

Врати се на почетна
Вести Свет

Хрватските епископи ја отфрлија Истанбулската конвенција

На 10 април, во Загреб започна 56-тата пленарна седница на Хрватската епископска конференција, која ќе траеше до 12-ти април.

Вести Свет

Црквите во Словачка против Истанбулската конвенција

Поглаварите на христијанските цркви во Словачка објавија заедничка декларација во која ја повикуваат владата да не ја ратификува Истанбулската конвенција.