Tag "Исаија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Да дозволиме Господ да нè утеши

Да дозволиме Господ да нè утеши, отколку да се препуштиме на незадоволство и очај,

Ватикан Вести

Папата: Понизност без понижување не е понизност

Понизноста е неопходен дар во животот на христијанинот – рече папата Фрањо за време на светата Литургија која ја служеше во домот Света Марта, на 5 декември 2017 година.

Ватикан

Папата: Бог е заљубен во нас, а ние сме Неговиот сон

Бог е во нас заљубен, а ние сме Неговиот сон; ниеден теолог тоа не може да го објасни, единствено можеме да плачеме од радост – истакна Светиот Отец во проповедта