Tag "детска работа"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Премногу деца се лишени од достоинство

По повод Петтата глобална конференција, која се одржува во Дурбан, Јужна Африка, а се занимава со елиминација на трудовата експлоатација на децата и адолесцентите, папата Фрањо во вторник 17 мај

Ватикан Вести

Папата за работата на малолетниците: Мора да владее логиката на грижа над желбата за профит

Папата Фрањо упати порака по повод одржувањето на инаугуративната седница на Форумот за глобални решенија „Заедно делуваме за да ставиме крај на детската работа во земјоделството.“ Пораката упатена до генералниот