Tag "вдовица"

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Средбата во Наин: Лек за бесмртност

Денешното Слово Божјо, драги браќа и сестри, зборува за средбата на Животот и смртта:

Ватикан

Црквата е верна ако Исус е нејзино единствено богатство

Црквата е верна ако нејзино единствено богатство и единствен интерес е Исус, а е млака и просечна ако бара сигурност во световните работи – рече папата Фрањо на светата Литургија

Ватикан

Ангел Господов: Молитвата и праведноста одат заедно

Исус нè учи дека мерката според која треба да пресудуваме не е количината туку полнината. Можеш да имаш многу пари, а во срцето да бидеш празен без полнина