Tag "Божиќен пост"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Чекор пред Божиќ – Биди поврзан

Откако направивме сѐ што требаше околу атмосферата за Божиќниот пост:

Вера Духовност Колумни

Дали ни е украден Божиќниот пост?

Од година во година гледаме дека и кај нас за време на Божиќниот пост се присвојува праксата

Вера Духовност

Чекор пред Божиќ – Срце кое служи

Важно е со чисто и подготвено срце во став на подготвеност за служење да се дочека Месијата Кој ни го испраќа Отецот.

Вера Духовност

Чекор пред Божиќ -Трпеливост

Бидејќи сме во време на исчекување на раѓањето Христово потребно е да поработиме и на еден

Вера Духовност

Бог ни доаѓа во пресрет

Припаѓаме на генерација која не мисли на иднината. Луѓето живеат за да уживаат во овој момент.

Колумни

Слават Божиќ, а го мразат Бог

Размислувајќи за времето на исчекување на Спасителот и осврнувајќи се околу себе на времето

Вера Духовност

„И ако се забави, чекај го, оти ќе наиде и нема да се забави“ (Авак. 2, 3)

Чекањето е неизбежен дел од човековото живеење. Се чека пред благајна, пред лекарска ординација, се чека

Вера Духовност

Пет доблести на свети Јосиф

Ајде тивко да ги разгледаме петте извонредни доблести на свети Јосиф за да можеме да го проживееме

Вера Духовност

Себичноста нѐ разделува

Божиќниот пост е време на препознавање на Исуса во човекот. Тоа е време на прилагодување на нашите

Вера Духовност

Адвентски чекор – Самоконтрола

Времето на Божиќниот пост е време на уредување на сопствената личност и тоа на сите подрачја од