Tag "аудиенција"

Врати се на почетна
Ватикан

Не постои грев кој Бог не може да го прости

Светите Тајни се место на Божјата нежност кон луѓето, односно конкретен начин кој Бог го смислил за да нè прегрне не срамувајќи се од нас и нашите ограничување, рече папата

Ватикан

Папата: Староста е повик и послание

Светиот Отец зборуваше за вредноста и важноста на улогата на дедовците, бабите и останатите стари луѓе членови на семејството и општеството. Нивната молитва е дар и богатство за Црквата.