III. Денови на Света Мајка Тереза

III. Денови на Света Мајка Тереза

Од 3-5 септември 2018 година во родната парохија на Света Мајка Тереза „Пресвето Срце Исусово“ – Скопје и родниот град Скопје ќе се одржат III. денови на Света Мајка Тереза со следната програма:

Понеделник, 3 септември 2018

Акција – Љубов на дело

Да ги побараме околу нас оние кои имаат потреба од нашата љубов и милосрдие

Вторник, 4 септември 2018

19:00 часот – „Светица во темнината“

претстава во режија на Ивана Перош, по текст на Венко Андоновски ќе се одржи во Драмски театар – Скопје

Среда, 5 септември 2018

12.00 часот – „Наследството на Мајка Тереза“

изложба на фотографии на авторката Патрисија Морено Руиз – Олалде, ќе се одржи во Спомен куќа на Мајка Тереза

18.00 часот – Процесија и свечена Литургија во Скопската катедрала „Пресвето Срце Исусово“ предводена од монс. д-р Перо Судар, помошен сараевски бискуп во заедништво со месниот ординариј монс. д-р Киро Стојанов

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот