Ватикан

Врати се на почетна
Ватикан

Папата го посвети светот на Безгршното срце на Марија

Бог нѐ изненадува, Бог бара од нас верност, Бог е нашата сила – на тие реалности папата Фрањо ја поставо проповедта која ја одржа во недела 13 октомври

Ватикан

Папата Фрањо за улогата на жената во Црквата и општеството

Жената треба да се вреднува и на општествено и на црковно поле – истакна папата Фрањо во сабота 12 октомври примајќи ги на аудиенција учецниците на симпозиумот

Ватикан

Статуата на Богородица од Фатима во Рим

Овде сме на средба во Година на верата, посветена на Марија, Мајката Христова и Мајка на Црквата – наша Мајка. Нејзината статуа,

Ватикан

Од проповедта на Папата: Да бидеме внимателни на подвалите од демонот

Секогаш мораме да бидеме внимателни на подвалите на демонот – рече Папата Фрањо на светата Литургија на 11 октомври во капелата на дом Света Марта.

Ватикан

Папата ги прими Витезите на Колумбо

Папата Фрањо во четвртокот 10 октомври го прими на аудиенција Управниот одбор на американската хуманитарна организација Витези на Колумбо,

Ватикан

Папата упати телеграма до аргентинската претседателката

Молитва кон Пресвета Богородица од Лухан и желби за брзо физичко закрепнување, стои во телеграмата на папата Фрањо упатена до претседателката на Аргентина,

Ватикан

Папата Фрањо: Благодатта не доаѓа по пошта

Во молитвата треба да бидеме храбри и да ја откриеме вистинската Благодат која ни се дарува, односно самиот Бог – рече Светиот Отец на светата Литургија на 10 октомври

Ватикан

Генерална аудиенција во среда: Црквата е католичка

На Генерална ауденција во среда 9 октомври, пред повеќе од 60.000 поклоници на плоштадот Свети Петар, Светиот Отец во катехезата продолжи да зборува за Црквата,

Ватикан

Папата Фрањо најави вонредно Генерално собрание на Епископската синода

Папата Фрањо најави трето вонредно Генерално собрание на Епископската синода, кое ќе се одржи во Ватикан од 5 до 19 октомври 2014 година на тема „Пасторалните предизвици на семејствата во

Ватикан

Молитвата прави чуда

Лицето кое моли од срце знае и да прости, а по тоа се препознава христијанинот – истакна Папата Фрањо во проповедта на светата Литугија во капелата на домот Света Марта